Пица
с яйце и рукола
Вкусна и богата на
аромати пица с пълнозърнеста основа - лесно и бързо. Ползвайте пълнозърнести
тортили (продават се по магазините) или други готови блатове за пица за здравословен обяд или вечеря.
Продукти:
2 пълнозърнести тортили или друг вид основа (блат) за
пица (продават се готови)
Малко зехтин за намазване
1 печена червена чушка, прясно изпечена или от буркан
2 домата
2 суп. л. доматено пюре
1 суп. л. нарязан копър
2 суп. л. нарязан магданоз
2 яйца
65г рукола
½ глава червен лук, нарязан тънко на полумесеци
Начин
на приготвяне
Загрейте фурната до 200
0С . Сложете тортилите върху хартия за печене, намажете ги леко със
зехтин и ги запечете за три минути. През това време нарежете на много ситно или
блендирайте чушките и доматите и ги смесете с доматеното пюре и подправките.
Извадете тортилите и ги намажете със сместа, която сте приготвили, като
оставите по средата свободно място за яйцата. Счупете яйцата и сложете по едно яйце
в центъра на всяка пица. Върнете ги във фурната и запечете за 10 минути или
докато яйцето се запече, а тортилата да бъде хрупкава. Сервирайте пицата
поръсена с рукола и червен лук. Да ви е сладко!
Време за приготвяне:
Приготвяне на продуктите - 10 минути, готвене - 15 мин, общо 20 минути
За 2 порции
Източник:
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/egg-rocket-pizzas
No comments:
Post a Comment