Салата с круши, рукола, орехи и сирене
горгонзола
Съставки
Орехи 80г
Зехтин 2суп. л.
З хлебчета багети (по 50г всяко)
Рукола 200г
2 круши, нарязани на тънки резенчета
175г синьо сирене горгонзола (или друго синьо сирене)
1 скилидка чесън
1 суп. л. мед
Оцет балсамов или друг вид - 2-3 суп. л.
Орехово олио 2 суп. л.
Начин
на приготвяне
Запечете леко орехите в
сух тиган и ги оставете да изстиват.
Загрейте олиото в тиган и
запечете леко хляба нарязан или накъсан на парченца, удобни за хапване.
Подредете руколата в
голямо плато за сервиране. Отгоре подредете парченцата круши, хапките хляб и
поръсете ореховите ядки. Начупете 2/3 от сиренето горгонзола и добавете отгоре.
Сложете в блендер останалото сирене, чесъна, меда, оцета, ореховото олио, 1-2
супени лъжици вода и ги разбийте на фино
пюре. Овкусете пюрето със сол и прясно смлян черен пипер. Залейте салатата
преди да сервирате. Да ви е сладко!
Може да сервирате тази
салата като допълнение, или като основно бързо и леко ястие.
Време за приготвяне 20 минути.
Продуктите са за 4 порции.
Източник:
https://www.finedininglovers.com/recipes/side/pear-salad-with-rocket-gorgonzola-walnuts/
Какво е горгонзола:
No comments:
Post a Comment