Monday, January 7, 2019

Салата с круши и рукола


Салата с круши, рукола, орехи и сирене горгонзола
Съставки
Орехи 80г
Зехтин 2суп. л.
З хлебчета багети (по 50г всяко)
Рукола 200г
2 круши, нарязани на тънки резенчета
175г синьо сирене горгонзола (или друго синьо сирене)
1 скилидка чесън
1 суп. л. мед
Оцет балсамов или друг вид - 2-3 суп. л.
Орехово олио 2 суп. л.

Начин на приготвяне
Запечете леко орехите в сух тиган и ги оставете да изстиват.
Загрейте олиото в тиган и запечете леко хляба нарязан или накъсан на парченца, удобни за хапване.
Подредете руколата в голямо плато за сервиране. Отгоре подредете парченцата круши, хапките хляб и поръсете ореховите ядки. Начупете 2/3 от сиренето горгонзола и добавете отгоре. Сложете в блендер останалото сирене, чесъна, меда, оцета, ореховото олио, 1-2 супени лъжици вода и ги разбийте на фино пюре. Овкусете пюрето със сол и прясно смлян черен пипер. Залейте салатата преди да  сервирате. Да ви е сладко!
Може да сервирате тази салата като допълнение, или като основно бързо и леко ястие.

Време за приготвяне 20 минути.
Продуктите са за 4 порции.

Източник:
https://www.finedininglovers.com/recipes/side/pear-salad-with-rocket-gorgonzola-walnuts/

Какво е горгонзола:


No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...