Запечено
козе сирене със салата от рукола
Продукти
100г козе сирене
4-5листа зелена салата
30-40г рукола
Сол, зехтин, лимонов сок
Начин
на приготвяне
Накъсайте или нарежете
листенцата зелена салата и руколата, подправете със сол, лимонов сок и зехтин
на вкус. Подредете в чинията за сервиране. Може да добавите и няколко чери
доматчета, разрязани наполовина. Запечете парчето козе сирене на сух тиган,
докато добие златист цвят. Поставете го върху подредената в чинията салата и
украсете с листенца рукола.
Добър апетит!
Рецептата е проста и много
вкусна. Аз използвах френско козе сирене, което се реже на кръгли резени.
Запича се много добре в тиган. Ако
искате пробвайте и друг вид козе сирене, може да се получи. По ваш избор
ползвайте и друг вид салата – айсберг, някоя от цветните или др. Да експериментираме!
Продуктите са за една порция
No comments:
Post a Comment