Sunday, January 13, 2019

Козе сирене със салата от рукола


Запечено козе сирене със салата от рукола

Продукти
100г козе сирене
4-5листа зелена салата
30-40г рукола
Сол, зехтин, лимонов сок

Начин на приготвяне
Накъсайте или нарежете листенцата зелена салата и руколата, подправете със сол, лимонов сок и зехтин на вкус. Подредете в чинията за сервиране. Може да добавите и няколко чери доматчета, разрязани наполовина. Запечете парчето козе сирене на сух тиган, докато добие златист цвят. Поставете го върху подредената в чинията салата и украсете с листенца рукола. 
Добър апетит!

Рецептата е проста и много вкусна. Аз използвах френско козе сирене, което се реже на кръгли резени. Запича се много добре  в тиган. Ако искате пробвайте и друг вид козе сирене, може да се получи. По ваш избор ползвайте и друг вид салата – айсберг, някоя от цветните или др.  Да експериментираме!
Продуктите са за една порция



No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...