Monday, January 21, 2019


Крем супа от рукола (веган)

Съставки
1 суп. л. зехтин екстра върджин
1 глава лук, нарязана на дребно
1 стрък дръжкова целина
3 скилидки чесън, счукан
½ кг картофи, нарязани
4 чаши вода или зеленчуков бульон
1ч. л. морска сол
3 чаши рукола
½ чаша кокосово мляко
Черен пипер прясно смлян

Начин на приготвяне
Загрейте мазнината в голяма тенджера на средна температура, задушете лука и целината - около 8 минути, докато омекнат. Добавете чесъна – още 1 минута. Добавете нарязаните картофи, бульона и солта. Когато заври, намалете огъня и покрийте с капак да ври на слаб огън докато картофите омекнат – около 20минути. Когато картофите са готови сложете руколата, разбъркайте и оставете на огъня за около 3 мин, но руколата да остане ярко зелена. Излейте супата в блендер и пасирайте, докато течността стане гладка. Върнете супата в тенджерата на среден огън, добавете кокосовото мляко, което придава приятна гъстота на супата, и разбъркайте добре. Посолете, ако е необходимо, добавете черния пипер. Сервирайте супата топла.

Време за приготвяне 10 минути.
Време за готвене 20 минути.



No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...