Крем
супа от рукола (веган)
Съставки
1 суп. л. зехтин екстра върджин
1 глава лук, нарязана на дребно
1 стрък дръжкова целина
3 скилидки чесън, счукан
½ кг картофи, нарязани
4 чаши вода или зеленчуков бульон
1ч. л. морска сол
3 чаши рукола
½ чаша кокосово мляко
Черен пипер прясно смлян
Начин
на приготвяне
Загрейте мазнината в
голяма тенджера на средна температура, задушете лука и целината - около 8 минути, докато омекнат. Добавете
чесъна – още 1 минута. Добавете нарязаните картофи, бульона и солта. Когато
заври, намалете огъня и покрийте с капак да ври на слаб огън докато картофите
омекнат – около 20минути. Когато картофите са готови сложете руколата,
разбъркайте и оставете на огъня за около 3 мин, но руколата да остане ярко
зелена. Излейте супата в блендер и пасирайте, докато течността стане гладка.
Върнете супата в тенджерата на среден огън, добавете кокосовото мляко, което
придава приятна гъстота на супата, и разбъркайте добре. Посолете, ако е
необходимо, добавете черния пипер. Сервирайте супата топла.
Време за приготвяне 10 минути.
Време за готвене 20 минути.
No comments:
Post a Comment