Monday, January 14, 2019



Сос (дип) от рукола и сирене фета
Този сос или да го наречем с модерното наименование дип върви прекрасно върху запечен квасен хляб, зеленчуци, пръчици от печени моркови или резенчета краставица, също така като сос върху печена сьомга, пиле или ако се разреди с 1-2 лъжици вода като дресинг за овкусяване на салата - от зеленолистни зеленчуци или друг вид по ваш избор.
Този сос има прекрасен вкус  и аромат благодарение на комбинацията от зехтина с чеснов аромат,  фета сиренето, руколата и пресния лимонов сок. А какво ще кажете за цвета!?

Съставки
4 чаши рукола (нарязана)
Около 400г сирене фета или друго меко сирене
Сока от 1 лимон
1-2 суп. л. зехтин, овкусен с чесън

Приготвяне
Сложете всички съставки в блендер и направете на гладко пюре. Сервирайте с препечен хляб, върху печени зеленчуци, печено пиле или сьомга.

Източник:

No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...