Thursday, January 17, 2019

Италианска супа с рукола и зрял фасул


Италианска супа (минестроне) с рукола, зрял фасул и пармезан

Продукти
1ч. л. зехтин или 2 суп. л. вода
1 глава лук – нарязан на дребно
2 скилидки чесън – счукани
6 големи домата – нарязани на четвъртинки
¾ чаша зелен фасул – нарязан (около150г)
30-40г сварен зрял фасул (едър бял боб) от консерва, отцеден от течността
¼ чаша магданоз – нарязан
¾ чаша паста (по-дребен размер по ваш избор – фусили, пене, зити или други)
2 шепи листа рукола плюс още малко листа за украса
Смляна морска сол и прясно смлян черен пипер
Сирене пармезан (или веган пармезан – по желание)

Начин на приготвяне
Загрейте зехтина или водата на среден огън в тенджера. Добавете лука и разбъркайте, гответе 4-5минути докато стане прозрачен. Добавете чесъна и доматите и разбъркайте, след 2 минути добавете зеления фасул, зрелия фасул, магданоза, бульона, пастата и оставете да заври. След това намалете огъня и варете на тих огън  около 40 минути. Разбърквайте от време на време. Когато пастата се свари и супата се сгъсти, добавете сол и черен пипер на вкус и накрая нарязаната рукола. Сипете супата в купички и поръсете с пармезан, украсете с листенца рукола. Да ви е сладко!

Супата е с приятен леко налютяващ вкус на рукола. Съдържа  по-малко от десет съставки и се готви за по-малко от час.

Време за приготвяне на продуктите 15 мин.
Време за готвене 40 мин.
Продуктите са за 4 порции.





No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...