Италианска
супа (минестроне)
с рукола, зрял фасул и пармезан
Продукти
1ч. л. зехтин или 2 суп.
л. вода
1 глава лук – нарязан на
дребно
2 скилидки чесън – счукани
6 големи домата –
нарязани на четвъртинки
¾ чаша зелен фасул –
нарязан (около150г)
30-40г сварен зрял фасул (едър
бял боб) от консерва, отцеден от течността
¼ чаша магданоз – нарязан
¾ чаша паста (по-дребен
размер по ваш избор – фусили, пене, зити или други)
2 шепи листа рукола плюс още
малко листа за украса
Смляна морска сол и
прясно смлян черен пипер
Сирене пармезан (или
веган пармезан – по желание)
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина или водата на среден огън в тенджера. Добавете лука и разбъркайте, гответе 4-5минути докато стане прозрачен. Добавете чесъна и доматите и разбъркайте, след 2 минути добавете зеления фасул, зрелия фасул, магданоза, бульона, пастата и оставете да заври. След това намалете огъня и варете на тих огън около 40 минути. Разбърквайте от време на време. Когато пастата се свари и супата се сгъсти, добавете сол и черен пипер на вкус и накрая нарязаната рукола. Сипете супата в купички и поръсете с пармезан, украсете с листенца рукола. Да ви е сладко!
Супата е с приятен леко налютяващ вкус на рукола. Съдържа по-малко от десет съставки и се готви за по-малко от час.
Време за приготвяне на продуктите 15 мин.
Време за готвене 40 мин.
Продуктите са за 4 порции.
No comments:
Post a Comment