Thursday, May 10, 2018


Апетитно предястие - печиво със сминдух (Метхи лаган)
Метхи е индийското наименование на сминдух или чимен. Метхи лаган  е много вкусно, ароматно и лесно за приготвяне предястие за всякакъв случай. Може да го поднесем като лека закуска с чай или друга напитка по желание
 Съставки
1 връзка пресен сминдух (12х3см), средна глава лук, нарязана
3-4 зелени люти чушки, нарязани, 1 суп. л. паста джинджифил
½ ч. чаша нахутено брашно, 1 ч. чаша грис, 1ч.л. захар, 1ч. чаша брашно с набухвател, 400 г сладка царевица пасирана, 1 чаша прясно мляко, ¾ чаша мазнина, сол на вкус, 1 бакпулвер, 1ч.л. семена от копър
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 1800С
Отстранете стъблата и корените на сминдуха, измийте и подсушете листенцата. Сложете изброените съставки до брашното от нахут в блендер и ги пасирайте. Изсипете в купа.
Смесете и разбийте заедно мазнината и млякото и изсипете в сместа.
Добавете бакпулвера, солта  и останалите съставки и смесете добре. Изсипете в намазнена тавичка.
Поръсете със семената от копър и печете 40-45 минути до готовност.
Охладете и нарежете на малки парченца.
Ако нямаме пресен сминдух, може да ползваме сух, лютите чушки също са по желание. И за веганите – заместете прясното мляко с ядково. Може да добавим и една супена лъжица смлени семена от сминдух.


1 comment:

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...