Пресен сминдух със зелен фасул и картофи
Това е класическа азиатска рецепта, която се приготвя много бързо
Пресните листа
къри и сминдух дават чудесен аромат на ястието, опитайте!
Съставки:
1 суп. л.
мазнина, 1 суп. л. синапени семена, няколко
листенца къри
1 глава лук,
нарязана на ситно, 100 г пресни листа от сминдух, нарязани
1 суп л.
джинджифил, чеснова паста
100 г зелен
фасул нарязан, 100 г картофи нарязани, 1 домат, фино смлян
сол на вкус
Начин на приготвяне
Загрейте
мазнината в плитък тиган. Изпържете синапените семена, листата къри и лука, докато покафенеят.
Добавете листата сминдух, пастата от джинджифил и чесън и гответе няколко
минути. След това добавете зеленчуците и домата и варете ястието, докато
омекнат. Накрая посолете и варете още 5
минути. Сервирайте ястието горещо.
No comments:
Post a Comment