Гъста супа с праз и рукола
Продукти
¾ чаша ситно
нарязан праз от бялата и светлозелената част
2 лъжици качествен зехтин
1 скилидка чесън счукан
1 малък картоф, настърган (около ¾ чаша)
2 чаени чаши пилешки или зеленчуков бульон
2 чаени чаши нарязана рукола
3 супeни
лъжици сметана
1 филия бял хляб (тип домашен), нарязан на кубчета
1 домат чери, нарязан на филийки - за украса
Начин
на приготвяне
В малък тиган задушете на
слаб огън в една лъжица зехтин праза със сол и пипер, разбърквайте докато
омекне, добавете чесъна, картофа и бульона, покрийте с капак и варете
8-10минути или докато се свари картофа. Добавете руколата и варете 1 минута,
след това блендирайте всичко за около 2 минути или докато сместа стане съвсем
гладка. Прехвърлете супата в метална купа и купата в по-голям съд, пълен с вода
и лед, за да я охладите. Докато супата изстива, загрейте нарязаните кубчета хляб
в малък тиган с 1 лъжица мазнина на среден огън, разбърквайте ги докато
покафенеят, извадете ги върху кухненска хартия да се отцеди мазнината и ги
посолете. Сложете супата в две купички, поръсете крутоните и украсете с домата.
Продуктите са за 2 порции
Източник:
Любима!
ReplyDelete