Tuesday, November 20, 2018

Гъста супа с праз и рукола


Гъста супа с праз и рукола

Продукти
¾ чаша  ситно нарязан праз от бялата и светлозелената част
2 лъжици качествен зехтин
1 скилидка чесън счукан
1 малък картоф, настърган (около ¾ чаша)
2 чаени чаши пилешки или зеленчуков бульон
2 чаени чаши нарязана рукола
3 супeни лъжици сметана
1 филия бял хляб (тип домашен), нарязан на кубчета
1 домат чери, нарязан на филийки - за украса

Начин на приготвяне
В малък тиган задушете на слаб огън в една лъжица зехтин праза със сол и пипер, разбърквайте докато омекне, добавете чесъна, картофа и бульона, покрийте с капак и варете 8-10минути или докато се свари картофа. Добавете руколата и варете 1 минута, след това блендирайте всичко за около 2 минути или докато сместа стане съвсем гладка. Прехвърлете супата в метална купа и купата в по-голям съд, пълен с вода и лед, за да я охладите. Докато супата изстива, загрейте нарязаните кубчета хляб в малък тиган с 1 лъжица мазнина на среден огън, разбърквайте ги докато покафенеят, извадете ги върху кухненска хартия да се отцеди мазнината и ги посолете. Сложете супата в две купички, поръсете крутоните и украсете с домата.
Продуктите са за 2 порции

Източник:






1 comment:

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...