Песто
от рукола и нахут
Продукти
1/3 чаша зехтин екстра върджин
3 скилидки чесън нарязани
3 чаши листа от рукола, нарязани
1 чаша нахут сварен от консерва, отцеден от водата
Около 1 чаша настъргано сирене (пармезан или пекорино
романо)
Лимонов сок
Начин
на приготвяне
Нагрейте зехтина в малък
тиган до средна температура, сложете нарязания чесън и запържете леко 2-3
минути до златисто, като разбърквате.
Смесете руколата, пармезана,
нахута и чесъна в блендер и разбивайте сместа докато стане гладка. Добавете
зехтина на струйка и отново блендирайте. Добавете сол на вкус и лимонов сок.
Пестото може да се
съхранява в хладилник до седмица. Покрийте повърхността със слой зехтин, който
ще го запази.
Източник:
http://www.farmgirlfare.com/2006/05/arugula-pesto-takes-over-kitchen.html
No comments:
Post a Comment