Wednesday, November 14, 2018

Песто от рукола и нахут


Песто от рукола и нахут

Продукти
1/3 чаша зехтин екстра върджин
3 скилидки чесън нарязани
3 чаши листа от рукола, нарязани
1 чаша нахут сварен от консерва, отцеден от водата
Около 1 чаша настъргано сирене (пармезан или пекорино романо)
Лимонов сок

Начин на приготвяне
Нагрейте зехтина в малък тиган до средна температура, сложете нарязания чесън и запържете леко 2-3 минути до златисто, като разбърквате.
Смесете руколата, пармезана, нахута и чесъна в блендер и разбивайте сместа докато стане гладка. Добавете зехтина на струйка и отново блендирайте. Добавете сол на вкус и лимонов сок.
Пестото може да се съхранява в хладилник до седмица. Покрийте повърхността със слой зехтин, който ще го запази.

Източник:

http://www.farmgirlfare.com/2006/05/arugula-pesto-takes-over-kitchen.html


No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...