Monday, November 16, 2020

Баница с кейл и праз

 Баница с кейл и праз

Продукти

1 пакет фини кори за баница 400г

1 голяма връзка кейл

1 стрък праз

2 ч.л. сух джоджен

150 г сирене или извара

½ чаша олио

Начин на приготвяне

Измийте и почистете от твърдите жилки кейла. Нарежете кейла и праза на дребно. Сложете на  дъното на тенджерка мазнина и ги задушете  за кратко време, за да се запази свежия зелен цвят на кейла, добавете сол по желание. Натрошете сиренето на дребно, разбъркайте го със задушените зеленчуци, добавете и сухия джоджен. Правим баницата по обичайния начин – намазваме всяка кора с мазнина, отгоре ръсим от плънката  и завиваме. Нареждаме навитите кори в кръгла тавичка, т.е. правим вита баница. Отгоре може да добавим масло. Печем я в загрята фурна, докато се зачерви. Изваждаме, поръсваме леко с вода отгоре и я завиваме с кърпа. Ако искаме да е хрупкава, може да не я завиваме. Нарязваме след като изстине. Добър апетит!

                                               


                                                    къдрав кейл - лилав и зелен


                                                                лилав къдрав кейл







 

2 comments:

  1. Интересен предполагам ще е вкусът. Комбинацията от кейл и сирене ще се омекоти от праза. Ще пробвам и ще споделя. Благодаря!

    ReplyDelete
  2. Вкусът наистина е много приятен, много свеж от кейла. Ще чакам отзиви! Да ти е сладко!

    ReplyDelete

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...