Wednesday, December 9, 2020

Лесна супа от кейл и карфиол с ориз

 Предлагам ви една освежаваща и витаминозна супа от два вида зеле - листно зеле кейл и карфиол -  или както се нарича цветно зеле. Готви се много лесно и бързо, снабдява ни с доста витамини и минерални соли. Опитайте!

Лесна супа от кейл  и карфиол с ориз

Продукти

½ стрък праз

1 връзка кейл

½ малка глава карфиол

1 червена чушка (ако желаете, добавете и 1 зелена лютива чушка или чили)

2 скилидки чесън

1 кафена чаша ориз

Мазнина – олио или зехтин

Подправки – сол, ½ ч. л. червен пипер, ¼ ч. л. черен пипер, ½ ч. л. куркума, 1/3 ч. л. сминдух

Пресен магданоз, лимонов сок

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно праза, чесъна и червената чушка. Загрейте мазнината в тенджера и задушете зеленчуците, като добавите и малко вода - за 5-6 минути. След това добавете накъсания на розички карфиол, подправките и почистения и нарязан на дребно кейл.  Долейте топла вода (около 1 л), добавете и измития ориз. Варете супата около 20 минути. Когато зеленчуците са сварени, дръпнете тенджерата от огъня, подправете с пресен лимонов сок и магданоз. 

Да ви е сладко!

Продуктите са за 3-4 порции.







 


1 comment:

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...