Предлагам ви една освежаваща и витаминозна супа от два вида зеле - листно зеле кейл и карфиол - или както се нарича цветно зеле. Готви се много лесно и бързо, снабдява ни с доста витамини и минерални соли. Опитайте!
Лесна
супа от кейл и карфиол с ориз
Продукти
½ стрък праз
1 връзка кейл
½ малка глава карфиол
1 червена чушка (ако
желаете, добавете и 1 зелена лютива чушка или чили)
2 скилидки чесън
1 кафена чаша ориз
Мазнина – олио или зехтин
Подправки – сол, ½ ч. л.
червен пипер, ¼ ч. л. черен пипер, ½ ч. л. куркума, 1/3 ч. л. сминдух
Пресен магданоз, лимонов
сок
Начин
на приготвяне
Нарежете на ситно праза, чесъна и червената чушка. Загрейте мазнината в тенджера и задушете зеленчуците, като добавите и малко вода - за 5-6 минути. След това добавете накъсания на розички карфиол, подправките и почистения и нарязан на дребно кейл. Долейте топла вода (около 1 л), добавете и измития ориз. Варете супата около 20 минути. Когато зеленчуците са сварени, дръпнете тенджерата от огъня, подправете с пресен лимонов сок и магданоз.
Да ви е сладко!
Продуктите са за 3-4 порции.
Ее! Наистина е лесно! Ще направя!
ReplyDelete