Monday, March 2, 2020

Спагети с песто от кейл и шам фъстък


Спагети с песто от кейл и шам фъстък

Продукти
1 голяма връзка кейл (около 500г), почистен от дръжките и накъсан
300 г спагети пълнозърнести
2 суп. лъжици печен солен шам фъстък
1 скилидка чесън
1 чаша пресни листа магданоз
¼ чаша екстра вържин зехтин
2 суп. л. настърган пармезан (или сирене за вегани)
1 суп. л. пресен лимонов сок и резенчета лимон за украса при сервиране
Сол, прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне
Налейте в тенджера вода, посолете и нагрейте до завиране. Напълнете друга тенджера с вода и лед. Добавете кейла в тенджерата с кипящата вода и разбърквайте 2 минути, докато кейла леко омекне, но да запази свежия си зелен цвят. С решетеста лъжица извадете кейла и го прехвърлете в ледената вода да се охлади. След като се охлади го извадете от водата и го подсушете, колкото е възможно. После го блендирайте.
Сварете пастата в гореща вода според инструкциите на пакета. Отцедете пастата, но запазете половината от водата. Докато пастата се вари, наситнете с кухненски робот чесъна и шам фъстъка, добавете кейла и магданоза и блендирайте добре всичко. Докато машината работи, добавете на тънка струйка зехтина. Добавете пармезана, лимоновия сок, сол и черен пипер и разбъркайте добре всички съставки.
Сложете пастата в чинии, полейте с пестото и ако е сухо, добавете от водата на спагетите. Ако е необходимо, овкусете с още сол и черен пипер. Сервирайте с резенчета лимон.




No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...