Thursday, March 12, 2020

Спагети със задушен кейл и кашкавал





Спагети със задушен кейл и кашкавал

Сварете спагетите според указанието на опаковката и ги отцедете. Измийте и почистете кейла от средната твърда жилка. Нарежете го на ситно, след което го задушете леко с масло и съвсем малко вода, като разбърквате (за 4-5 минути). Посолете, добавете малко черен пипер. Сложете в чинията сварените спагети, поръсете с настърган кашкавал и сложете отгоре кейла. Получава се чудесно ястие , а вкусът е много свеж – лесно и бързо!

Една връзка кейл е достатъчна за две порции. Време за приготвяне - 10-15 минути.

Тъй като много хора ме питат - намерих кейл на Фермерския пазар пред Министерство на земеделието. Вече има наши производители, които го предлагат.



No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...