Спагети
със задушен кейл и кашкавал
Сварете спагетите според
указанието на опаковката и ги отцедете. Измийте и почистете кейла от средната
твърда жилка. Нарежете го на ситно, след което го задушете леко с масло и съвсем
малко вода, като разбърквате (за 4-5 минути). Посолете, добавете малко черен
пипер. Сложете в чинията сварените спагети, поръсете с настърган кашкавал и
сложете отгоре кейла. Получава се чудесно ястие , а вкусът е много свеж – лесно
и бързо!
Една връзка кейл е достатъчна за две порции. Време за
приготвяне - 10-15 минути.
Тъй като много хора ме питат - намерих кейл на
Фермерския пазар пред Министерство на земеделието. Вече има наши производители, които го предлагат.
No comments:
Post a Comment