Monday, February 24, 2020

Кейл с боб и яйце


Задушен кейл с боб и яйце

Продукти
(за 4 порции)
2 суп. л. зехтин
½ глава червен лук, нарязана на ситно
2 консерви червен или друг вид боб, отцеден от течността (запазете течността)
1 ½ чаша бульон, зеленчуков или пилешки по желание
2 суп. л. соев сос
Сол и прясно смлян черен пипер
1 връзка кейл, почистен (накъсан на парченца или нарязан) - около 10 чаши
4 яйца
4 филийки пълнозърнест хляб
Сирене чедър, настъргано (1/3 чаша)

Начин на приготвяне
Загрейте в дълбок тиган на средна температура 1 лъжица от мазнината, сложете лука и го разбърквайте,  докато омекне (около 4 минути). Добавете сварения боб и течността от едната консерва, бульона, соевия сос, сол и черен пипер. Измийте и почистете кейла от средната твърда жилка, накъсайте листата, добавете ги в тигана и разбъркайте добре, после увеличете огъня до завиране и варете на тих огън 15 минути, до омекване на  кейла. Свалете съда от котлона и го покрийте с капак.
Загрейте останалия зехтин в тиган с незалепващо покритие, чукнете яйцата и ги пържете около 2 минути. Поръсете всяко яйце с черен пипер, покрийте ги с капак и пържете още 2 минути, докато белтъкът стане твърд, а жълтъкът е рохък. Свалете от огъня.
Поръсете всяка филийка хляб с настъргания чедър и я запечете, докато сиренето се разтопи. Разрежете филийките на четири парчета.
Разделете ястието на 4 равни порции в  чинии, сложете отгоре по едно яйце и добавете отстрани запечените филийки с чедър.

 Източник:

https://www.pinterest.com/pin/255016397627428592/



No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...