Friday, March 20, 2020

Чипс от кейл


Чипс от кейл

Този прекрасен хрупкав чипс може да замести картофения, а е в пъти по-полезен от него. Може да се хапва във вид на гарнитура към основни ястия или просто така, самостоятелно. Ако желаете, поръсете го с настърган пармезан или друг вид сирене.

Съставки за 4 порции:
1 връзка кейл, почистен от централните твърди жилки
1 с. л. зехтин
½ ч.л. подправки (билки, чили на прах)
¼ ч. л. едра морска сол
2 с. л. настъргано италианско сирене пармезан

Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете листата, почистете ги от централната твърда жилка. Накъсайте ги на парченца. Поставете ги в голяма купа, полейте със зехтина, посолете. Ако желаете, добавете поправки и чили (аз добавих риган, сминдух и босилек) и разбъркайте добре. Загрейте фурната до 170-1800С. Поставете в тавичка хартия за печене. Подредете накъсаните листа кейл върху хартията за печене, така че да са на един ред. Запечете леко, докато крайчетата на някои листа започнат да покафеняват  – около 10-12 минути. Печете много внимателно, това по-скоро е изсушаване на листата, а не печене! Извадете от фурната, прехвърлете ги в купа за сервиране и поръсете с настърганото сирене. Вкусът за мен беше изненадващо приятен! Насладете му се!









1 comment:

  1. Чипсът стана много приятен и хрупкав, благодаря за добрата идея!

    ReplyDelete

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...