Thursday, October 4, 2018

Гъби със сминдух



Гъби със сминдух
(Methi Mushroom Masala)
Продукти
250 г пресни гъби
2 чаши кисело мляко
1 глава лук
3 домата
1ч. л. ситно нарязан джинджифил
1ч. л. нарязан чесън
1 зелена люта чушка
1 пръчица канела
2  шушулки кардамон
5 пъпки карамфил
1 дафинов лист
¼ ч. л.  семена копър
1 щипка захар
1/8 ч.л. куркума
¼ ч.л. кориандър
¼ ч.л. кимион
1ч. л. лют червен пипер
1 суп. л. сухи листа от сминдух
Сол
Олио
Начин на приготвяне
Измийте гъбите, подсушете ги, нарежете ги на четвъртинки. В голяма купа смесете киселото мляко със сол, добавете гъбите и разбъркайте. Оставете гъбите да престоят така около 1 час.
Нарежете ситно лука и доматите.
В съд с незалепващо покритие загрейте малко олио, сложете канелата, кардамона, карамфила, дафиновия лист и семената анасон и бъркайте, докато подправките започнат да пукат. Добавете джинджифила, чесъна и зелената чушка и разбърквайте, докато чесънът стане прозрачен. Добавете много ситно нарязания  лук и бъркайте, докато лукът покафенее леко. Добавете щипка сол.
Когато лукът придобие светлокафяв цвят добавете куркумата и разбъркайте, добавете нарязаните домати и щипка сол и отново разбъркайте.
Когато доматите пуснат сока си добавете смления кориандър, червения пипер, кимиона, разбъркайте и похлупете с капак. Варете докато изври сокьт на доматите и подправките се сготвят.
Добавете маринованите гъби, захлупете отново и гответе на среден огън 10 минути.
Поръсете изсушените листенца сминдух, щипка захар, разбъркайте ястието и захлупете да поври още около 5 мин. Добавете сол, ако е необходимо.
Сервирайте с индийски хляб или с ориз.

Продуктите са за 4 порции, време за приготвяне – 30 минути.


2 comments:

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...