Картофена
салата с кисело мляко, рукола и копър
Използвайте
млади нежни картофи, колкото по-малки, толкова по-добре – ще се сварят бързо.
Ключът за приготвянето на тази салата е картофите да се залеят със соса топли,
за да го поемат, докато изстинат. Оставете ги в хладилника за един час.
Продукти
за 4 порции:
700г пресни картофи,
добре почистени и измити
Сол, прясно смлян черен
пипер
1 чаша кисело мляко
¼ чаша майонеза
1 голяма глава лук (червен салатен или шалот), ситно нарязан
1 голяма китка листа рукола, накъсани или нарязани
Малка китка пресен копър, ситно нарязан
Начин на приготвяне:
Налейте вода в тенджера, посолете с лъжица сол и след като заври, сложете картофите. Когато картофите заврят намалете котлона и варете 15-20 минути до готовност. Отлейте водата. Нарежете картофите на четвъртинки и ги сложете в голяма купа. Смесете киселото мляко и майонезата. Залейте с тях картофите, добавете лука, руколата и копъра. Разбъркайте всичко добре. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете в хладилника да престои един час, преди да сервирате салатата.
No comments:
Post a Comment