Задушен
кейл по индийски
Това ястие е приготвено по рецепта от Южна Индия,
кейлът е задушен с чесън, лук и ароматни индийски подправки. Прави се много
лесно и бързо. Чудесен свеж и ароматен вкус!
Продукти
1 връзка кейл (листно зеле)
Чесън - 5 скилидки нарязани
Лук – 1 средна глава фино нарязан
Сол - ¼ ч. л.
Вода – ¼ ч. чаша
Мазнина (олио или гхи) – 1 суп. лъжица
Подправки
Синапени семена ¼ ч. л.
Червена сушена чушка чили или лют червен пипер ¼ ч.л.
(по желание)
Кимион – ¼ ч.л.
Начин
на приготвяне
Измийте кейла, почистете
листата от централната твърда жилка и ги нарежете на ситно. Загрейте подходящ
съд – тиган или тенджерка с мазнина и сложете синапените семена. Покрийте с
капак. Те започват да пукат. След като изпукат, сложете кимиона и лютия червен пипер или чили. Ако не обичате
люто, може да стриете суха сладка червена чушка. Разбъркайте, добавете нарязания
чесън и сотирайте за около 30 секунди. След това добавете нарязания лук и задушавайте, докато той стане прозрачен.
Сега добавете сол и разбърквайте няколко минути, докато лукът придобие златист цвят. Прибавете нарязания
кейл и 1/ 4 чаша вода. Разбъркайте всичко много добре и задушавайте ястието на
среден огън, докато водата се изпари и
кейла леко омекне. Сервирайте топло.
Забележки:
Количеството на чесъна може да варира по ваш избор.
Не прекалявайте с готвенето на кейла, за да не започне
да нагарча.
Време за приготвяне 8 мин.
Време за готвене 10 мин.
Общо 18 мин.
Продуктите са за 2 порции
https://revisfoodography.com/2016/04/indian-style-sauteed-kale/
No comments:
Post a Comment