Monday, March 15, 2021

Задушен кейл по индийски

 

Задушен кейл по индийски

Това ястие е приготвено по рецепта от Южна Индия, кейлът е задушен с чесън, лук и ароматни индийски подправки. Прави се много лесно и бързо. Чудесен свеж и ароматен вкус!

Продукти

1 връзка кейл (листно зеле)

Чесън - 5 скилидки нарязани

Лук – 1 средна глава фино нарязан

Сол -   ¼ ч. л.

Вода – ¼ ч. чаша

Мазнина (олио или гхи) – 1 суп. лъжица

Подправки

Синапени семена ¼ ч. л.

Червена сушена чушка чили или лют червен пипер ¼ ч.л. (по желание)

Кимион – ¼ ч.л.

Начин на приготвяне

Измийте кейла, почистете листата от централната твърда жилка и ги нарежете на ситно. Загрейте подходящ съд – тиган или тенджерка с мазнина и сложете синапените семена. Покрийте с капак. Те започват да пукат. След като изпукат, сложете  кимиона и  лютия червен пипер или чили. Ако не обичате люто, може да стриете суха сладка червена чушка. Разбъркайте, добавете нарязания чесън и сотирайте за около 30 секунди. След това добавете нарязания лук  и задушавайте, докато той стане прозрачен. Сега добавете сол и разбърквайте няколко минути,  докато лукът придобие златист цвят. Прибавете нарязания кейл и 1/ 4 чаша вода. Разбъркайте всичко много добре и задушавайте ястието на среден огън,  докато водата се изпари и кейла леко омекне. Сервирайте топло.

Забележки:

Количеството на чесъна може да варира по ваш избор.

Не прекалявайте с готвенето на кейла, за да не започне да нагарча.

Време за приготвяне 8 мин.

Време за готвене 10 мин.

Общо 18 мин.

Продуктите са за 2 порции

 

https://revisfoodography.com/2016/04/indian-style-sauteed-kale/








No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...