Яхния от нахут и зеленчуци с кейл
Продукти
1 консерва нахут
(или сух нахут)
1 червена чушка, 1
зелена чушка, 1 малък домат
1 морков средна
големина
½ стрък праз, 3-4
скилидки чесън
1 връзка кейл,
Олио - 3-4 суп л.
1/3 ч.л.
риган и 1/3 ч.л. сминдух, сол
Начин на приготвяне
Измийте и нарежете
на дребно праза и чесъна. Загрейте в тенджера част от олиото, изсипете ги и
разбъркайте добре. След това добавете нарязания морков и чушките. Добавете
малко вода и задушавайте около 10 мин. Изсипете в тенджерата сварения нахут заедно
с течността (Ако желаете, може да ползвате сух нахут – накиснете го от вечерта
и на другия ден го сварете). Добавете подправките и солта, разбъркайте и
гответе до готовност.
Измийте и почистете
кейла от дръжките и твърдите жилки. Нарежете го на дребно, изсипете го в
тенджерка с нагрята мазнина и го задушете за кратко с разбъркване. След това го
добавете към ястието, разбъркайте и варете 2-3 минути. Или друг вариант е да се
добави кейла към сервираното в чиниите ястие, както направих аз – на снимката.
Да ви е сладко!
No comments:
Post a Comment