Friday, January 22, 2021

Яхния от нахут с кейл

 

Яхния от нахут и зеленчуци с кейл

Продукти

1 консерва нахут (или сух нахут)

1 червена чушка, 1 зелена чушка, 1 малък домат

1 морков средна големина

½ стрък праз, 3-4 скилидки чесън

1 връзка кейл,

Олио - 3-4 суп л.

1/3 ч.л. риган и 1/3 ч.л. сминдух, сол

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на дребно праза и чесъна. Загрейте в тенджера част от олиото, изсипете ги и разбъркайте добре. След това добавете нарязания морков и чушките. Добавете малко вода и задушавайте около 10 мин. Изсипете в тенджерата сварения нахут заедно с течността (Ако желаете, може да ползвате сух нахут – накиснете го от вечерта и на другия ден го сварете). Добавете подправките и солта, разбъркайте и гответе до готовност.

Измийте и почистете кейла от дръжките и твърдите жилки. Нарежете го на дребно, изсипете го в тенджерка с нагрята мазнина и го задушете за кратко с разбъркване. След това го добавете към ястието, разбъркайте и варете 2-3 минути. Или друг вариант е да се добави кейла към сервираното в чиниите ястие, както направих аз – на снимката. Да ви е сладко!





No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...