Нахутени
палачинки със сирене и кейл
Продукти за нахутените палачинки
1 ч. ч. нахутено брашно
1 1/2 ч. ч. топла вода
Щипка сол
3 суп. л. зехтин
Сирене - бяло саламурено или друго по желание
1 връзка
кейл
2-3 скилидки чесън
Масло или зехтин за задушаване
Приготвяне
на палачинките
Пресейте нахутеното
брашно и солта, добавете топлата вода и зехтина и разбъркайте добре. Оставете
тестото да почине най-малко 30 минути, по-добре повече време. Намажете леко
дъното на тигана с мазнина, загрейте на средна температура. Изсипете с лъжица
от тестото и го разстелете в тигана. Изчакайте да се запече, после с помощта на
шпатула обърнете палачинката от другата
страна.
Приготвяне
на кейла – измийте и почистете листата от дръжките и дебелите
жилки, подсушете и ги нарежете на ситно.
Загрейте тенджерка с малко мазнина на дъното, сложете скилидките чесън,
разбъркайте няколко пъти, след това изсипете нарязания кейл. Разбъркайте добре
и оставете на огъня за няколко минути, за да се задуши леко - да се запази свежия зелен цвят на листата.
Вземете една от
изпечените палачинки, намажете я със зехтин, натрошете отгоре сирене и поръсете
от задушения кейл.
Ако желаете, гарнирайте
палачинките с друг вид сирене или с настърган кашкавал. Може отстрани да добавите лъжица кисело мляко.
Ако сте веган, използвайте тофу.
Да ви е сладко!
No comments:
Post a Comment