Monday, January 18, 2021

Нахутени палачинки със сирене и кейл

 

Нахутени палачинки със сирене и кейл

Продукти за нахутените палачинки

1 ч. ч. нахутено брашно

1 1/2 ч. ч. топла вода

Щипка сол

3 суп. л. зехтин

Сирене - бяло саламурено или друго по желание

1 връзка кейл

2-3 скилидки чесън

Масло или зехтин за задушаване

Приготвяне на палачинките

Пресейте нахутеното брашно и солта, добавете топлата вода и зехтина и разбъркайте добре. Оставете тестото да почине най-малко 30 минути, по-добре повече време. Намажете леко дъното на тигана с мазнина, загрейте на средна температура. Изсипете с лъжица от тестото и го разстелете в тигана. Изчакайте да се запече, после с помощта на шпатула обърнете палачинката от  другата страна.

Приготвяне на кейла – измийте и почистете листата от дръжките и дебелите жилки,  подсушете и ги нарежете на ситно. Загрейте тенджерка с малко мазнина на дъното, сложете скилидките чесън, разбъркайте няколко пъти, след това изсипете нарязания кейл. Разбъркайте добре и оставете на огъня за няколко минути, за да се задуши леко -  да се запази свежия зелен цвят на листата.

Вземете една от изпечените палачинки, намажете я със зехтин, натрошете отгоре сирене и поръсете от задушения кейл.

Ако желаете, гарнирайте палачинките с друг вид сирене или с настърган кашкавал. Може отстрани да добавите лъжица кисело мляко. Ако сте веган, използвайте тофу.

 Да ви е сладко!





                                             

No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...