Салата
от задушен кейл с чесън
Продукти
1 връзка кейл, почистен от дръжките и твърдите жилки
¼ чаша зехтин екстра вържин
3 скилидки чесън
Бяло вино, зеленчуков бульон или вода по избор – ½ ч.
чаша
Сол на вкус, черен пипер на вкус
Лют червен пипер (по избор)
Винен или
балсамов оцет
Начин на приготвяне
Нагрейте зехтина в тиган на среден огън. Сложете нарязания чесън и го запържете леко. Добавете нарязания кейл, бульона или бялото вино и засилете огъня. Добавете солта и червения пипер, разбъркайте и покрийте с капак – за 5-7минути. После отворете съда и разбърквайте още 2-3минути. Свалете от огъня, подправете с оцета и черния пипер. Сервирайте в подходящи чинии.
Източник:
No comments:
Post a Comment