Thursday, May 21, 2020

Салата от задушен кейл с чесън


Салата от задушен кейл с чесън

Продукти
1 връзка кейл, почистен от дръжките и твърдите жилки
¼ чаша зехтин екстра вържин
3 скилидки чесън
Бяло вино, зеленчуков бульон или вода по избор – ½ ч. чаша
Сол на вкус, черен пипер на вкус
Лют червен пипер (по избор)
Винен или  балсамов оцет

Начин на приготвяне

Нагрейте зехтина в тиган на среден огън. Сложете нарязания чесън и го запържете леко. Добавете нарязания кейл, бульона или бялото вино и засилете огъня. Добавете солта и червения пипер, разбъркайте и покрийте с капак – за 5-7минути. После отворете съда и разбърквайте още 2-3минути. Свалете от огъня, подправете с оцета и черния пипер. Сервирайте в подходящи чинии.




Източник:

No comments:

Post a Comment

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...