Sunday, November 10, 2019

Хранителна стойност на руколата (Eruca sativa)


Хранителна стойност - съдържание на органични, минерални вещества и витамини в рукола (Eruca sativa) -  за 100г свежи листа. В дясната колона са дадени процентите от препоръчителната дневна норма за съответните хранителни вещества или калории (Percentage of RDA - Recommended  Dietary Allowance), необходима за поддържане на добро здраве


Arugula (Eruca sativa), raw, Nutrition value per 100 g. ORAC value 1904, (Source: USDA National Nutrient data base)
Principle
Nutrient Value
Percentage of RDA
Energy
25 Kcal
1%
Carbohydrates
3.65 g
3%
Protein
2.58 g
5%
Total Fat
0.66 g
3%
Cholesterol
0 mg
0%
Dietary Fiber
1.6 g
4%
Vitamins
Folates
97 µg
24%
Niacin
0.305 mg
2%
Pantothenic acid
0.437 mg
8%
Pyridoxine
0.073 mg
6%
Riboflavin
0.086 mg
7%
Thiamin
0.044 mg
4%
Vitamin C
15 mg
25%
Vitamin A
2373 IU
79%
Vitamin E
0.43 mg
3%
Vitamin K
108.6 µg
90%
Electrolytes
Sodium
27 mg
2%
Potassium
369 mg
7.5%
Minerals
Calcium
160 mg
16%
Copper
0.076 mg
8%
Iron
1.46 mg
18%
Magnesium
47 mg
12%
Manganese
0.321 mg
14%
Phosphorus
52 mg
7.5%
Selenium
0.3 µg
<1%
Zinc
0.47 mg
5%
Phyto-nutrients
Carotene-ß
1424 µg
Carotene-α
0 µg
Lutein-zeaxanthin
3555 µg

Данните са от  USDA - Департамент по земеделие на САЩ.





1 comment:

  1. Само с рукула може да се храниме

    ReplyDelete

Лимонов кекс (тосканска рецепта)

Лимонов кекс Предлагам ви една тосканска рецепта на лимонов кекс – оказа се много сполучлива. Така че, ако имате един чист нетретиран лимон ...