Салата
от спагети, моцарела и рукола
Продукти
1 шепа листа от рукола
50г паста (панделки - фарфале)
25 г замразен грах
25г сладка царевица (замразена или свежа)
50-75 г моцарела
1 стрък пресен лук, нарязан
2 ч. л. зехтин
1 ч. л. бял балсамов оцет
½ ч. л. горчица
½ ч. л. мед
Прясно смлян черен пипер
Начин
на приготвяне
Сварете пастата според
инструкциите, добавете замразените грах и царевица (ако ползвате такива) 1 минута
преди да се свари пастата. Изплакнете със студена вода, за да се спре процесът
на готвенето. Сложете руколата и лука в купа, изсипете пастата с граха и
царевицата. Нарежете моцарелата на парченца и я добавете. Смесете добре
съставките на дресинга (зехтин, балсамов оцет, горчица, мед, черен пипер) и
залейте салатата. Разбъркайте. Да ви е сладко!
Източник:
https://www.tinnedtomatoes.com/2014/04/rocket-and-mozzarella-farfalle-salad.html
No comments:
Post a Comment