Сос
(дип) от рукола и сирене фета
Този сос или да го
наречем с модерното наименование дип върви прекрасно върху запечен квасен хляб,
зеленчуци, пръчици от печени моркови или резенчета краставица, също така като
сос върху печена сьомга, пиле или ако се разреди с 1-2 лъжици вода като дресинг
за овкусяване на салата - от зеленолистни зеленчуци или друг вид по ваш избор.
Този сос има прекрасен
вкус и аромат благодарение на
комбинацията от зехтина с чеснов аромат, фета сиренето, руколата и пресния лимонов сок.
А какво ще кажете за цвета!?
Съставки
4 чаши рукола (нарязана)
Около 400г сирене фета или друго меко сирене
Сока от 1 лимон
1-2 суп. л. зехтин, овкусен с чесън
Приготвяне
Сложете всички съставки в блендер и направете на
гладко пюре. Сервирайте с препечен хляб, върху печени зеленчуци, печено пиле
или сьомга.
Източник:
No comments:
Post a Comment