Какво препоръчва древната индийска наука Аюрведа – как
може да консумираме сминдух: Накиснете от вечерта една чаена лъжичка семена от
сминдух (чимен) в една чаена чашка вода. Сутринта изяжте семенцата и изпийте,
водата, в която са киснали. Може да подсладим семената с мед, да ги добавим към мюсли, да ги смесим с
кисело мляко или по начин, подсказан от вашето въображение. И така един месец, след това следва почивка.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Рулца /пурички/ с ябълка и дюля
Една много лесна рецепта – всички правим такива вкусотии, но да ви я припомня – във вариант с дюля и ябълка. Рулца /пурички/ с ябълка и дю...

-
Самардалата - Nectaroscordum siculum subsp. bulgaricum , е многогодишно тревисто луковично растение от подсемейство Лукови (Al...
-
Папуда ( Vigna unguiculata, Vigna radiatа, Vigna sesquipedalis ) описание, отглеждане, използване по света Наименования в България - ...
-
Индийски хляб със сминдух – метхи тепла Метхи тепла е любим снек хляб в щата Гуджарати, Индия. Хлебчетата са хрупкави, ароматни, не...
No comments:
Post a Comment